فجر
12-24-2007, 01:48 PM
حبيباتى فى هذا المنتدى الطيب كل عام وانتم طيبين
كان ودى تكون مشاركتى هذى من يوم العيد بس الظروف والضيوف كانوا عايق لى
المهم ياليت كل وحده تقلنا وش سوت من لحمة العيد وتكتب الطريقه لكى نستفيد من تجارب بعض
انا ابدء طبعا كان عندى ضيوف على العشاء يعنى جمعة العوائل فبقيت الذبيحه مثل ماهى لليل عشان الطبخ بالبر والعشاء هناك
لكنى اخذت الكبده وفطرت عليها عيالى وابوهم وهذى طريقتى
قطعت الكبده شرايح طويله وخفيفه وحطيت عليها شوية خل وملح عشان اتخلص من الدم
قطعت 2طماطم وفلفل رومى
ثم صفيت الكبده وغسلتها بالماء عدة مرات
واخذت مقلاه كبيره وواسعه وصبيت فيها ربع كاسه زيت وسخنت الزيت ثم اضفت الكبده والنار عاليه وبات اقلب فى الكبده حتى تغير لونها ثماضفت لها الملح والثوم المدقوق والطماطم والفلفل والكمون واستمريت بالتقليب لمدة دقيقتين
اوثلاث ثم قدمتها مع الخبز والشاى طبعا هذى طريقتى
ارجو من الاخوات الاهتمام بالموضوع
وكل عيد وانتم بخير
كان ودى تكون مشاركتى هذى من يوم العيد بس الظروف والضيوف كانوا عايق لى
المهم ياليت كل وحده تقلنا وش سوت من لحمة العيد وتكتب الطريقه لكى نستفيد من تجارب بعض
انا ابدء طبعا كان عندى ضيوف على العشاء يعنى جمعة العوائل فبقيت الذبيحه مثل ماهى لليل عشان الطبخ بالبر والعشاء هناك
لكنى اخذت الكبده وفطرت عليها عيالى وابوهم وهذى طريقتى
قطعت الكبده شرايح طويله وخفيفه وحطيت عليها شوية خل وملح عشان اتخلص من الدم
قطعت 2طماطم وفلفل رومى
ثم صفيت الكبده وغسلتها بالماء عدة مرات
واخذت مقلاه كبيره وواسعه وصبيت فيها ربع كاسه زيت وسخنت الزيت ثم اضفت الكبده والنار عاليه وبات اقلب فى الكبده حتى تغير لونها ثماضفت لها الملح والثوم المدقوق والطماطم والفلفل والكمون واستمريت بالتقليب لمدة دقيقتين
اوثلاث ثم قدمتها مع الخبز والشاى طبعا هذى طريقتى
ارجو من الاخوات الاهتمام بالموضوع
وكل عيد وانتم بخير